U wilt zo lang mogelijk thuis wonen, maar zich ook thuis blijven voelen. Ook als u, bijvoorbeeld door ziekte, een ziekenhuisopname of door ouderdom verzorging of verpleging nodig heeft. Wij staan 24 uur per dag voor u klaar om u te ondersteunen waar dat nodig is. Aanvragen kan eenvoudig via 053 3030600 of via het aanvraagformulier!

Wat houdt wijkverpleging in?

In elke wijk in Enschede en Hengelo hebben wij kleine teams van verzorgenden en verpleegkundigen. Zij kunnen u helpen bij eenvoudige en complexe zorghandelingen. Bijvoorbeeld: helpen bij het op staan en douchen, hulp bij medicatie, steunkousen aantrekken, verpleegtechnische handelingen zoals wondverzorging. Onze teams staan 24 uur per dag en zeven dagen per week klaar.

Persoonlijk

Wij staan voor een persoonlijke benadering. Samen met u bekijken we wat de beste zorg voor u is. We houden daarmee rekening met uw wensen, gewoonten en mogelijkheden. Omdat we met een klein team werken krijgt u telkens de vertrouwde gezichten bij u thuis.

Altijd bereikbaar

Uw wijkteam is altijd bereikbaar voor u. U krijgt een rechtstreeks telefoonnummer waarmee u direct uw wijkteam aan de lijn krijgt. Dat geeft een gerust gevoel, als u zich zorgen maakt of vragen heeft kunt u direct bellen. Natuurlijk kunt u de wijkteams ook altijd bereiken via het algemene nummer van Manna: 053 3030600.

Beeldzorg

Ook kunnen we via een tablet/iPad met u meekijken door middel van beeldzorg. Even een contactmomentje of meekijken met de inname van medicatie. Ook makkelijk voor het stellen van vragen over de zorg. Beeldzorg werkt heel eenvoudig.

Digitaal

Wist u dat u bij ons ook via internet met uw wijkteam kunt overleggen? Dat noemen wij “Caren zorgt”. U (of uw familie) kan zo vragen stellen aan de wijkverpleegkundige. Ook houden we de ontwikkelingen in uw situatie bij in uw eigen (digitale) dossier. Zo bent u altijd op de hoogte en het kost u niks extra’s. En natuurlijk kunt u altijd zien hoe laat er iemand van het wijkteam bij u langskomt.

Kosten van wijkverpleging

Wijkverpleging valt onder de zorgverzekeringswet. Dit betekent dat u hier automatisch voor verzekerd bent binnen uw zorgverzekering. Lees meer over de kosten van wijkverpleging

Aanvragen

Aanvragen van wijkverpleging van Zorggroep Manna is eenvoudig. Meldt u aan via het aanmeldformulier (vrijblijvend) of bel ons op 053-3030600 en we regelen het snel voor u. Vaak kunnen we dezelfde dag nog langskomen!

Heeft u hierover nog vragen?

Bel het klantcontactcentrum 053 - 30 30 678

Contact opnemen