Skip to main content

“De sfeer onder de collega’s is top en we zijn er voor elkaar.”

Chantal Rijsdijk is coördinerend verpleegkundige in het verpleegkundig team van Manna.

“Als verpleegkundig team werken wij in de avonden en weekenden zowel in onze locaties als in de wijkverpleging. Collega’s kunnen ons inschakelen voor ondersteuning bijvoorbeeld bij verandering van gezondheidssituatie van de cliënt, om te checken of ze op de goede weg zitten of ter ondersteuning van een verpleegtechnische handeling. Wij zijn aanspreekpunt voor cliënten als de betreffende medewerker er nog niet is. En reageren we op personen die alarmeren via een knop om de arm of om de hals. Geen dienst is hetzelfde. Af en toe rennen we de hele dienst door en af en toe zijn er avonden waarin we met collega’s en cliënten kletsen over van alles.”

Waarom dit werk bij Manna?
“Je kunt als verpleegkundige bij alle organisaties wel aan de slag. Wat ik zo mooi vind bij Manna is dat Manna een christelijke organisatie is met een christelijke basis. Vanuit deze basis geven de collega’s zorg aan de cliënten. Maar daarvoor hoef je zelf geen christelijke basis te hebben! Wij hebben collega’s, bewoners en cliënten vanuit allerlei geloofsovertuigingen en dat maakt het nou juist zo mooi om bij Manna te werken. Deze basis maakt dat we werken met de normen en waarden die voor iedereen gelijk en duidelijk zijn, er is daar dan ook geen discussie over.”

“Het is een platte organisatie, de directie is makkelijk aanspreekbaar. Gaat mee de werkvloer op om te kijken wat er leeft. Oké, oké ook bij Manna lopen niet alle processen soepel, gaat er wel eens iets mis doordat communiceren niet altijd makkelijk is, maar daar werken we hard aan. Ook bij Manna is de druk in de verpleeghuizen en thuiszorg enorm en zijn we soms echt gefrustreerd van top tot teen. Maar de sfeer onder de collega’s is top en we zijn er voor elkaar.”

#Deskundigheid
Bij Manna investeren we in onze kernkwaliteiten, waaronder ‘Deskundigheid’. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers deskundig zijn en in iedere kwestie weten hoe te handelen.

Dit verhaal komt voor in