De verhuizing naar De Wingerd is, net als iedere verhuizing, een ingrijpende gebeurtenis. Dat begrijpen we. Daarom nemen we alle tijd voor u om u te informeren bij de verhuizing. Voor u de stap naar verhuizen maakt kunt u natuurlijk vrijblijvend komen kijken in één van de appartementen. Ook uw familieleden/mantelzorger is van harte welkom om eerst eens te komen praten en kijken.

Informatie en aanmelden

En bent u enthousiast over De Wingerd? Wij doen er alles aan om u thuis te laten voelen. Voor informatie of het aanmelden kunt u ons bellen op 053 30 30 600. U kunt ook het contactformulier  invullen, dan nemen wij binnen twee werkdagen contact met u op!

Wat kost een verblijf in De Wingerd?

De meeste kosten van het wonen in De Wingerd worden door de overheid vergoed. U betaalt een eigen bijdrage, die afhankelijk is van uw inkomen en persoonlijke situatie. Deze bijdrage wordt vastgesteld door het CAK (Centraal Administratie Kantoor). Hier kunt u uw eigen bijdrage berekenen.
In de eigen bijdrage zijn de kosten voor het appartement, verzorging en maaltijden opgenomen.

Eventueel bijkomende kosten

Helaas worden niet alle kosten vergoed. Voor het wassen van persoonlijk linnengoed vragen wij een vergoeding. Bijna alle activiteiten zijn gratis. Soms wordt voor activiteiten (zoals uitstapjes of de bingo) een kleine vergoeding gevraagd. Uiteraard informeren wij u hier van tevoren over en bent u vrij deel te nemen aan activiteiten.

Algemene voorwaarden

Waar u recht op heeft in een zorgorganisatie is landelijk geregeld. Op de website van het Nederlands Zorginstituut is dit terug te lezen. Ook zijn de, door branchevereniging Actiz opgestelde, algemene voorwaarden van toepassing op onze zorgverlening.

Wachttijd

Het kan heel goed zijn dat u gelijk bij ons terecht kunt wanneer dat nodig is, maar gemiddeld is de wachttijd 2 weken tot maximaal 2 maanden.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van zorg? SCOT staat voor ‘Cliëntondersteuning Twente’. SCOT biedt ondersteuning, advies en bemiddeling aan iedereen in Twente die te maken heeft met de Wet Langdurige Zorg (Wlz), de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo), de Jeugdwet en de Participatiewet. SCOT kan u kosteloos advies geven over de zorg die bij u past en zij kunnen ondersteunen bij de aanvraag van zorg.www.scotwente.nl

Aanvragen

Wilt u wonen in De Wingerd? Of meer informatie? Dan kunt u informatie aanvragen via het contactformulier. U kunt ons ook bellen (053 3030 600). In een persoonlijk gesprek kunnen we u alles vertellen over het wonen in De Wingerd.

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer:

  Onderwerp

  Uw bericht

  Heeft u hierover nog vragen?

  Bel het klantcontactcentrum 053 - 30 30 678

  Contact opnemen