Skip to main content

Vrijwilliger in het zonnetje: Rashid Mansour

Een vrijwilliger die goed op zijn plaats is én medewerkers en bewoners blij maakt met het werk dat hij doet? Dat is Rashid! Een tijd geleden kwam zijn aanmelding als vrijwilliger binnen.

Hij vertelde dat hij goed kon inventariseren en spullen kan ordenen. Over het algemeen zijn vrijwilligers bij ons bezig met mensen en niet met spullen, maar hier wisten we wel een mouw aan te passen. Rashid heeft een taak die niet zo voor de hand ligt: hij ruimt boodschappen op!

’s Morgens tussen 08.00 en 09.00 uur brengt de groothandel de boodschappen. Precies in dat uur helpen de medewerkers van de huiskamers de bewoners uit bed. Gevolg? De boodschappen stonden te ontdooien in de gang. Wat was het fijn dat Rashid deze taak op zich wilde nemen. Eerst één keer in de week (want hij moest daarvoor wel om 7.00 uur uit bed). Na een paar weken kwam er nog een dag bij en nu is hij drie keer per week op de vroege ochtend in De Wingerd te vinden!

Als de grote kar met boodschappen binnenkomt, verdeelt hij ze eerst over de twee huiskamers. Hij kijkt de bestelling na: Is alles er? Of is er te veel geleverd? Daarna zet hij alles op de juiste plek: in de koelkast, de vriezer of de voorraadkast. Keurig op datum!

Wat een bijzondere match: een vrijwilliger die goed op zijn plaats is én medewerkers en bewoners blij maakt met het werk dat hij doet. Via deze weg bedanken wij Rashid voor zijn inzet!

Dit verhaal komt voor in