Inspectie concludeert: Zorg wel op orde in De Cypressenhof

Geplaatst op 6 oktober 2016.

De zorg in de kleinschalige woonvorm De Cypressenhof van Zorggroep Manna in Enschede is prima in orde. Dat constateert de Inspectie voor Gezondheidszorg (IGZ) na een onderzoek aan De Cypressenhof. Uit een eerder onderzoek door de inspectie kwamen een aantal aanbevelingen en verbeterpunten aan het licht. Die onderdelen zijn tot volle tevredenheid van de inspectie uitgevoerd.

Trots

Directeur Andre Kok van Zorggroep Manna is blij met het onderzoek. “We hebben van de inspectie veel complimenten gekregen. Ik ben trots op het bereikte resultaat dat door inspanningen van al onze medewerkers tot stand is gekomen. Familieleden, bewoners en medisch deskundigen erkennen de goede kwaliteit van zorg in De Cypressenhof. Daar kan ik alleen maar heel blij en tevreden over zijn.”

Onrust weggenomen

De kleinschalige woonvorm kwam eerder op een zogenaamde ‘zwarte lijst’ van de IGZ terecht. Deze lijsten waren gebaseerd op oudere onderzoeken. André Kok: “Het ging voornamelijk over het op papier kunnen aantonen van de kwaliteit. We hebben toen direct al veel verbeteringen doorgevoerd. Op het moment van publicatie van de betreffende lijst, was de kwaliteit van zorg op orde. Zoiets geeft veel onrust bij medewerkers en de familie van (dementerende) bewoners. Gelukkig kunnen we dat nu wegnemen en worden we daarin gesteund door het IGZ.”

Keihard werken

De Cypressenhof is nu definitief door het IGZ van de zogenaamde ‘zwarte lijst’ gehaald. Dat gebeurde na een nieuw intensief onderzoek waarbij dossiers werden bekeken, medicatie is gecontroleerd, gesprekken met de cliëntenraad hebben plaatsgevonden. Op alle punten scoorde de zorginstelling boven het gemiddelde. “Dat hebben we bereikt door met z’n allen keihard aan een goed resultaat te werken. De inspectie zegt nu, na die verbeterslag, in het rapport dat de kwaliteit van zorgverlening in De Cypressenhof goed is. Daar mogen we met ons allen heel blij en trots op zijn. We doen het voor onze bewoners en hun familieleden. Dat we daar complimenten van krijgen, die worden bevestigd door IGZ, maakt me blij. Dat kan alleen maar door in een geweldig team samen te werken,’’ aldus een zichtbare trotse Kok.

Heeft u hierover nog vragen?

Bel het klantcontactcentrum 053 - 30 30 678 of onze veelgestelde vragen.

Contact opnemen