Skip to main content

14 februari 2023

Manna in 2022: Bij ons voelt niemand zich eenzaam! Hoe staat het ermee?

De afgelopen drie jaar hebben we met z’n allen gewerkt aan het gewaagd doel: Manna in 2022: Bij ons voelt niemand zich eenzaam!

We zien veel eenzaamheid en de afgelopen jaren hebben we ons nog meer ingezet om de eenzaamheid te verminderen, maar ook juist mensen te stimuleren om op te staan uit eenzaamheid, hoe moeilijk dat ook is. Doordat we samen werkten aan dit gewaagde doel is er veel ontstaan. Een prachtige picknick voor cliënten, medewerkers en vrijwilligers, tientallen matches tussen (bel)maatjes en cliënten, bewustwordingstrainingen eenzaamheid voor medewerkers, Samen1Twente, mooie samenwerkingen, maar vooral het besef om de ander te zien, te vragen wat die ander nodig heeft en te luisteren.

Het was en is een heel gewaagd doel waarvan iedereen weet dat het nu nog niet is opgelost. Toch konden we door elkaar echt te zien, te luisteren en in verbinding te zijn met elkaar iets betekenen voor de ander. Een glimlach en een luisterend oor maakt vaak al zo’n verschil. En dat blijven we doen! Persoonlijke aandacht daar gaan we voor bij Manna.

Wat wordt het volgende gewaagd doel? We zijn druk bezig om deze te formuleren!