Skip to main content

3 november 2022

Informatie over datalek

Op maandagmorgen 17 oktober 2022 is Nedap op de hoogte gebracht van een kwetsbaarheid in het cliëntportaal Carenzorgt.nl. Nedap heeft de kwetsbaarheid daarop onderzocht en meteen verholpen. Nedap is een onderzoek gestart naar de mogelijke impact hiervan. Daaruit blijkt dat er misbruik is gemaakt van deze kwetsbaarheid.

Er zijn documenten ongeautoriseerd gedownload (gestolen). Er is door Nedap aangifte gedaan bij de politie en Nedap staat in contact met hen. De politie is direct na de aangifte een onderzoek gestart en heeft een verdachte aangehouden. De betrokken zorginstellingen, waaronder Manna zijn inmiddels geïnformeerd. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat de betreffende documenten verspreid zijn. Het politieonderzoek hiernaar is nog niet afgerond. Zodra hier meer bekend over is communiceren we dit via deze pagina.

Manna is ook door Nedap geïnformeerd dat bestanden van cliënten van Manna ongeautoriseerd gedownload zijn (gestolen). Manna heeft inmiddels dit datalek gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

We betreuren het feit dat de hacker deze gegevens heeft kunnen stelen uit onze omgeving. Wij doen samen met onze leverancier Nedap ons best om te zorgen dat gegevens op ieder moment veilig zijn.

Voor meer informatie verwijzen wij naar Fred Schellens, onze Functionaris Gegevensbescherming via fg@zorggroep-manna.nl.