22 september 2022

Box vol Liefde ingezet in laatste levensfase

Zorgorganisatie Manna ontwikkelde samen met Memento Uitvaartzorg de ‘Box vol Liefde’. Deze box kan worden ingezet bij cliënten die zich in de laatste levensfase bevinden. Een waakbox die is samengesteld uit liefde.

Memento Uitvaartzorg en Manna delen op vele vlakken hun visie om er samen te kunnen zijn voor de medemens vanuit liefde. En nu is er dus de box vol Liefde om cliënten en hun naasten op een verdrietig moment bij te staan.

De Box vol Liefde is een box met een warme uitstraling door de prachtige afbeelding en een waardevolle inhoud. De inhoud speelt in op de vijf zintuigen van de stervende cliënt en de naasten die waken: horen, zien, voelen, ruiken en proeven.Van de inhoud van de box kunnen de betrokkenen gebruik maken tijdens het waken. Deze materialen bieden hen steun in deze periode. Het gebruik van de box kan invulling en ondersteuning geven aan de tijd dat er gewaakt wordt en biedt informatie, ontspanning en (h)erkenning van emoties.

Deze Box vol Liefde is woensdag 14 september onthuld en gepresenteerd aan medewerkers van beide locaties en de cliëntenraad.

Het verzorgingshuis de Wingerd en de kleinschalige verpleeghuisvorm de Cypressenhof  hebben twee boxen ontvangen en deze kunnen vanaf nu worden ingezet.