Skip to main content

“De kleine dingen maken dit werk heel bijzonder.”

Huishoudelijke ondersteuning met persoonlijke aandacht? Inwoners van Tubbergen en omgeving kunnen rekenen op de medewerkers van Manna. Monique Oorsprong (46) is sinds april 2021 werkzaam bij Manna als Huishoudelijk Medewerker in de omgeving Tubbergen: “Het bevalt me echt super. Er is bij Manna veel respect naar elkaar toe, dat is fijn”.

Wat Monique zo leuk vindt aan haar werk? “Ik maak heel veel dingen mee. Het is niet alleen maar schoonmaken, het is veel meer dan dat. Voor de klanten ben ik alles in één: een helper, een schoonmaker, een begeleider, maar ook een luisterend oor. In dit werk zet je vaak een extra stapje. Je doet de huishoudelijke werkzaamheden in die tijd die daarvoor bepaald is door de gemeente, maar ondertussen luister je en ondersteun je. Maar vaak maak ik zelf even tijd om er voor een cliënt te zijn. Zo kwam ik vlak voor kerst schoonmaken bij een man die zich eenzaam voelde. Hij had helemaal geen zin in Kerstmis en ook geen zin om de kerstboom op te tuigen. Zijn vrouw was onlangs overleden. Ik vertelde hem hoe gezellig de kerstboom staat in huis en dat de lichtjes hem misschien iets zouden opfleuren. Nog geen kwartier later stond meneer met zijn kerstboom en alle kerstspullen voor me. Samen hebben we de kerstboom opgezet. Daar geniet ik van. Het zijn de kleine dingen die dit werk zo bijzonder maakt.”

Persoonlijke aandacht staat bij Manna voorop. De cliënten zijn altijd dankbaar dat de huishoudelijke ondersteuner komt en met een beetje geluk zetten ze er zelfs een bordje bij op de eettafel: “Ik maak schoon bij een stel, daar mag ik na de schoonmaakwerkzaamheden ’s middags altijd verse soep mee eten. Buiten de poetswerkzaamheden is het contact dat ik met de mensen heb een van de dingen die het werk zo mooi maken. Je bouwt een band op. En dan heb je het al gauw gezellig”, vertelt Monique enthousiast.

Monique heeft heel uiteenlopende cliënten: van 25 tot 90 jaar oud. “Ik begeleid een vrouw van 25 in hoe zij haar huis beter op orde kan houden, maar verricht ook huishoudelijke ondersteuning bij een man van 85 die erg ziek is. Hij zal binnenkort niet meer bij ons zijn. Dat vind ik heel moeilijk, maar het hoort erbij. Ook daar moet je mee leren omgaan.”

Werken als Huishoudelijk Medewerker bij Manna is goed te combineren met privé. Het is flexibel en je hebt veel vrijheid. “Als ik eens een uurtje wil schuiven omdat dat beter uitkomt dan is dat in overleg mogelijk. Ik werk in Tubbergen en omgeving. Die afstanden leg ik gemakkelijk met de auto af, maar we hebben ook collega’s die enkel een fiets tot hun beschikking hebben. Zij krijgen dan cliënten binnen één dorp of stad. Daar wordt natuurlijk rekening mee gehouden. Ik ga altijd met plezier naar mijn werk en kom met een glimlach weer thuis. Hoe mooi is dat?”.

Wil jij onze cliënten ook een lach op hun gezicht bezorgen?

Word Huishoudelijk Medewerker bij Manna! Kijk voor meer informatie op zorggroep-manna.nl/vacatures of bel 053 – 30 30 600.

Huishoudelijke ondersteuning nodig in Tubbergen of omgeving? Bel 053 – 30 30 600.

#Daadkracht
Bij Manna investeren we in onze kernkwaliteiten, waaronder daadkracht. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers het vermogen hebben om door te pakken en snel en goed te handelen.

Dit verhaal komt voor in