Skip to main content

“Je deelt hele kostbare momenten.”

Klaas Boersma is vrijwilliger van de duofiets vanaf het eerste uur (2015). Hij zocht een vrijwilligersplek waarbij hij sportief bezig kon zijn! Dat kwam goed uit, want Manna had net twee mooie duofietsen gekregen en daar waren fietsers voor nodig.

Klaas: “Met deze fiets met ondersteuning kun je flink wat kilometers maken, dus we fietsen wel eens een hele middag. Bijvoorbeeld naar Vliegveld Twente, of naar Sprakel in Lonneker, daar drinken we dan een kopje koffie. Of we gaan naar de Forelderij richting Boekelo. Een bewoner met dementie die erg in zichzelf gekeerd was, fleurde helemaal op toen ze in het Ledeboerpark de prachtige oude bomen zag. Het is bijzonder om met iemand door de straat te fietsen waar hij is opgegroeid. Of om samen het graf van een dierbare te bezoeken. Je deelt dan heel kostbare momenten.”

Klaas heeft vele levensverhalen gehoord met alle ups en downs: “Als je dicht naast elkaar zit, komen er vaak de mooiste gesprekken op gang. Gesprekken kunnen luchtig zijn, of diep filosofisch. En dat maakt het fietsen zo fijn!”

Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom. Ook interesse? Neemt contact op met onze coördinator vrijwilligerswerk via vrijwilligerspunt@zorggroep-manna.nl.