Iedereen wil zo lang mogelijk thuis blijven wonen, in de eigen vertrouwde omgeving. Toch kan het gebeuren dat dit niet meer mogelijk is door de gevolgen van dementie. Manna biedt dan een veilige en vertrouwde woonomgeving: kleinschalig wonen in De Cypressenhof.

Kleinschalig wonen

Bij kleinschalig wonen worden de voordelen van continue verzorging, verpleging en thuis wonen gecombineerd. Dit wordt ook wel verpleeghuiszorg genoemd. Bewoners wonen in een huis met 27 bewoners verdeelt over drie huiskamers. Ze brengen onder begeleiding van verzorgers hun dag door en worden gestimuleerd om actief bezig te blijven. Ze helpen met huishoudelijke klusjes als koken, de was opvouwen en afwassen. De bewoners blijven zo bezig en in contact met anderen. Want wij geloven dat samen zijn en samen doen een goed gevoel geeft.
Kleinschalig wonen bij Manna kan onder andere in De Cypressenhof (Hengelosestraat 363, Enschede). Benieuwd?

Voor wie?

Wonen in De Cypressenhof is voor mensen met een vorm van dementie. De meest bekende vorm hiervan is de ziekte van Alzheimer. Als thuis wonen te zwaar wordt (voor de partner) dan is wonen in De Cypressenhof een vertrouwd alternatief. Omdat wij het belangrijk vinden dat partners dicht bij elkaar blijven wonen kunnen partners van bewoners van De Cypressenhof een seniorenwoning huren in hetzelfde hofje. Hierdoor blijft men toch dicht bij elkaar, maar wordt men ontzien in de zware zorg en begeleiding.

Meer informatie

Verhuizen naar een kleinschalige woonvorm is een grote, ingrijpende stap. Daarom willen we u vooraf zo goed mogelijk informeren. U vindt hier informatie terug over veilig wonen met dementie, casemanagement bij dementie, onze persoonlijke zorgverlening, mantelzorg, aanvraag en kosten van verpleeghuiszorg.

Heeft u vragen, of wilt u liever persoonlijk geïnformeerd worden? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons ook bellen: 053 3030 600.

 

Heeft u hierover nog vragen?

Bel het klantcontactcentrum 053 - 30 30 678

Contact opnemen