Dementie heeft impact op het hele leven van iemand met dementie, maar ook minstens zoveel bij een partner, familie en buren. Geen moment rust in je hoofd, want iemand met dementie kan iets doen waardoor zijn eigen veiligheid risico loopt. Hoe zorg je voor zo’n groot mogelijke vrijheid én veiligheid?

Veiligheid en vrijheid

In De Cypressenhof is het startpunt de bewoner zoveel mogelijk vrijheid te geven. Hierbij kijken we altijd naar de veiligheid, pas als die in het geding komt gaan we op zoek naar oplossingen. We streven er naar de vrijheid zo min mogelijk te beperken.
Dit doen we onder andere met zichtbare en onzichtbare beveiliging en zones: alles op zo’n manier dat de bewoners zich zo min mogelijk beperkt voelen. Neem de lift. Deze hebben we zo bestickerd dat hij er uit ziet als een ouderwetse boekenkast. Het voorkomt de drang te dwalen bij bewoners. Benieuwd naar het wonen in de Cypressenhof?

Bewegen en ruimte

Hoe houdt je bewegingsvrijheid zo groot mogelijk? Door te zorgen dat het fijn wonen is op De Cypressenhof. We zorgen dat iedereen er zich thuis voelt. We sluiten aan bij wat de bewoner graag doet en kan: huishouden, koken, krant lezen, spelletje doen, handwerken, kortom de gewone dagelijkse dingen. In de Cypressenhof zijn diverse beleefhoeken. Maar we gaan ook graag een dag op stap of op vakantie.En wat is er nou lekkerder dan tuinieren? We hebben om het pand een ‘beleef- en beweegtuin’. Er is veel te zien in de tuin, dingen van vroeger, dingen van nu. En er zijn aangepaste fitnessapparaten, bewegen is altijd goed!

Samen wonen in De Cypressenhof

Tegenover het verpleeghuis ‘De Cypressenhof’ staan, in het autoluwe hofje, veertien seniorenwoningen. We bieden de mogelijkheid voor (echt)paren om dicht bij elkaar te blijven wonen. Zo ervaart de partner van iemand met dementie, niet de zware zorgplicht, maar wordt er wel samen geleefd. Lees meer over deze woningen.

Begeleiding bij dementie

Voor iemand met een vorm van dementie in een verpleeghuis gaat wonen is er vaak een lang traject doorlopen. Tijdens dit traject kan een ‘casemanager’ ondersteunen. Een casemanager begeleidt degene met dementie en hun partner/familie. Daarnaast heeft een casemanager een groot netwerk en kan zo goede ondersteuning bieden. Lees meer over wat onze casemanager voor u kan betekenen.

Meer weten?

Wilt u eens komen kijken op De Cypressenhof? Of meer weten over het wonen in De Cypressenhof? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of door te bellen naar 053 30 30 600.
U kunt ook verder lezen over persoonlijke zorg, mantelzorg en het aanvragen en de kosten van wonen in De Cypressenhof.

Heeft u hierover nog vragen?

Bel het klantcontactcentrum 053 - 30 30 678

Contact opnemen