Iedereen is uniek. We willen iedereen aandacht en ondersteuning geven die aansluit bij de persoon. Dat zie je terug in de verzorging en verpleging.

Eigen kamer

Als je het over ‘persoonlijke aandacht’ hebt, gaat het al snel over privacy. Privacy is erg belangrijk. Elke bewoner van De Cypressenhof heeft daarom een ruime zit-/slaapkamer: heel prettig om zich even terug te kunnen trekken, of om familie en vrienden te ontvangen. De kamer is minimaal 15m2 groot (5,6 x 3 meter) en mag helemaal naar eigen smaak en met eigen meubels worden ingericht. Wij zorgen voor een hoog/laag-bed, vloerbedekking en gordijnen.

Belevingswereld

Wie in De Cypressenhof rondloopt zal opvallen dat er niemand in een verpleeghuisuniform rondloopt. In alles willen we aansluiten op de belevingswereld van de bewoners. Het zal soms wennen zijn als u merkt dat we de ene bewoner aanspreken met u, meneer/mevrouw en achternaam en een andere bewoner bij de voornaam noemen en ‘je’ zeggen. We doen dit altijd zoals de bewoner het wil en fijn vindt.

Elk bewoner heeft een eigen zorgleefplan waarin, naast een stuk geschiedenis van de bewoner, ook veel informatie staat over interesses en gebruiken. Dit is onze leidraad in de ondersteuning. Familie wordt nauw betrokken in dit dossier en heeft, als er toestemming is, inzage en inspraak in de zorgverlening.

Professionele ondersteuning

Voor de zorg en medicatieverstrekking staat dag en nacht een professioneel team klaar. Er is een vaste specialist ouderengeneeskunde (verpleeghuisarts) betrokken. Net als een fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog en een geestelijk verzorger. Wist u dat in het voorstadium van wonen in een verpleeghuis de casemanager dementie kan ondersteunen?

Betrokkenheid familie

Wie kent de bewoners het beste? Dat is de familie van de bewoners. Daarom wordt de familie nauw betrokken. Zij kunnen inspelen op herinneringen, waardoor er een veilig en vertrouwd gevoel kan groeien. De familie is van harte welkom om hun naaste te ondersteunen. En natuurlijk zorgen wij ervoor dat de familie ondersteunt wordt in het omgaan met dementie.

We vinden het belangrijk dat naasten betrokken zijn bij de zorg voor hun naaste die in de Cypressenhof verblijft. We bieden de mogelijkheid aan dat familie/naasten tegen een geringe vergoeding kunnen logeren in de locatie waar hun naaste verblijft. In de Cypressenhof is hiervoor een logeerkamer beschikbaar die in overleg kan worden gebruikt. Het is daarnaast mogelijk de maaltijden hier te gebruiken.

Meer weten?

Wilt u eens komen kijken op De Cypressenhof? Of meer weten over het wonen in De Cypressenhof? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of door te bellen naar 053 30 30 600. U kunt ook verder lezen over veilig wonen met dementie, mantelzorg en het aanvragen en de kosten van wonen in De Cypressenhof.

Heeft u hierover nog vragen?

Bel het klantcontactcentrum 053 - 30 30 678

Contact opnemen