Zo lang mogelijk thuis wonen. Dat wil iedereen. Door ouderdom, ziekte of een beperking is dat niet altijd meer mogelijk in de huidige woning. Bij Zorggroep Manna zorgen we ervoor dat waar u ook woont, u zich altijd thuis voelt. Bij  Manna kunt u logeren, zelfstandig wonen of wonen met verpleging.

Waar kan ik wonen?

Als thuiswonen niet meer gaat dan kunt u bij Manna wonen. U kunt bij ons wonen in:

  • Seniorenwoningen: als uw partner in De Cypressenhof woont, of u zelf zorg/ondersteuning nodig heeft
  • Logeren in een logeerkamer in De Wingerd: bijvoorbeeld ter overbrugging van ziekenhuis naar huis
  • Wonen in De Wingerd: Lees meer over zelfstandig wonen met 24 uur per dag zorgverlening dichtbij
  • Wonen in De Cypressenhof: Lees meer over kleinschalig wonen voor mensen met een vorm van dementie

Woont u niet in Enschede, maar wilt u wel zorg of ondersteuning van Manna? Dan zult u verstelt staan hoelang u thuis kunt blijven wonen met ondersteuning van een wijkteam of huishoudelijke ondersteuning van Manna. Wij verlenen dit in Almelo, Dinkelland, Borne, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Losser, Oldenzaal,  Rijssen-Holten, Tubbergen en Twenterand of Wierden.

Informatie in een persoonlijk gesprek

U vindt hier meer informatie terug over het wonen in De Wingerd, De Cypressenhof. Wilt u liever persoonlijk geïnformeerd worden of uw vragen stellen? Dan kunt u ons bellen (053 3030600) of contact opnemen via het contactformulier. We nemen dan contact met u op om een afspraak te maken.

Kosten en aanvragen

Woont u in één van de huizen van Manna? Dan heeft u een Wlz-indicatie nodig. De meeste kosten voor de zorgverlening worden dan vergoed. U betaalt wel een eigen bijdrage. U vindt hier meer informatie over de kosten van wonen met zorg.

Waar heeft u recht op?

Waar heeft u recht op in een verzorgingshuis? En in een verpleeghuis? Op de website van zorginstituut Nederland kunt u teruglezen waar u recht op hebt. Zorggroep Manna houdt zich aan deze voorwaarden. Onder andere de cliëntenraad houdt hier zicht op.

Heeft u hierover nog vragen?

Bel het klantcontactcentrum 053 - 30 30 678

Contact opnemen