Zo lang mogelijk thuis wonen. Dat wil iedereen. Door ouderdom, ziekte of een beperking is dat niet altijd meer mogelijk in de huidige woning. Bij Manna zorgen we ervoor dat waar u ook woont, u zich altijd thuis voelt. Bij  Manna kunt u logeren, zelfstandig wonen met zorg of wonen met verpleging.

Waar kan ik wonen?

Als thuiswonen niet meer gaat dan kunt u bij Manna wonen. U kunt bij ons wonen in:

  • Seniorenwoningen: als uw partner in De Cypressenhof woont, of u zelf zorg/ondersteuning nodig heeft
  • Logeren in een logeerkamer in De Wingerd: bijvoorbeeld ter overbrugging van ziekenhuis naar huis
  • Wonen in De Wingerd: Lees meer over zelfstandig wonen met 24 uur per dag zorgverlening dichtbij
  • Wonen in De Cypressenhof: Lees meer over kleinschalig wonen voor mensen met een vorm van dementie

Woont u niet in Enschede, maar wilt u wel zorg of ondersteuning van Manna? Dan zult u verstelt staan hoelang u thuis kunt blijven wonen met ondersteuning van een wijkteam of huishoudelijke ondersteuning van Manna. Wij verlenen dit in Almelo, Dinkelland, Borne, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Losser, Oldenzaal,  Rijssen-Holten, Tubbergen en Twenterand of Wierden.

Informatie in een persoonlijk gesprek

U vindt hier meer informatie terug over het wonen in De Wingerd, De Cypressenhof. Wilt u liever persoonlijk geïnformeerd worden of uw vragen stellen? Dan kunt u ons bellen (053 3030600) of contact opnemen via het contactformulier. We nemen dan contact met u op om een afspraak te maken.

Kosten en aanvragen

Woont u in één van de huizen van Manna? Dan heeft u een Wlz-indicatie nodig. De meeste kosten voor de zorgverlening worden dan vergoed. U betaalt wel een eigen bijdrage. U vindt hier meer informatie over de kosten van wonen met zorg.

Waar heeft u recht op?

Waar heeft u recht op in een verzorgingshuis? En in een verpleeghuis? Op de website van zorginstituut Nederland kunt u teruglezen waar u recht op hebt. Zorggroep Manna houdt zich aan deze voorwaarden. Onder andere de cliëntenraad houdt hier zicht op.

Heeft u hierover nog vragen?

Bel het klantcontactcentrum 053 - 30 30 678

Contact opnemen