Dit werk relativeert je eigen ellende

Geplaatst op 18 mei 2021.

Waar zij normaal 250 gasten in een avond bedienen, helpen ze nu mee in de zorg en ondersteuning van bewoners van verzorgingshuis de Wingerd van Manna.

Erik Wooldrik, horecaondernemer van de Twentsche Foodhal en zijn collega’s Maaike en Anne bezorgen nu al vijf maanden op een andere manier mensen een mooie dag.

‘In de kern is het hetzelfde. In de Twentsche foodhal willen wij onze gasten een mooie dag bezorgen, maar dat doel hebben we nu ook alleen dan in het verzorgingshuis,’ vertelt Erik.

Bij de tweede lockdown had Erik het vermoeden dat het lang zou gaan duren. Al snel maakt hij de balans op en twee dingen worden duidelijk; hij wil geen personeel ontslaan en ze gaan zich nuttig maken en niet niks zitten doen, want daar wordt niemand beter van. Hij biedt de diensten bij onder andere Manna aan en daar is hun hulp erg welkom.

Tijd voor bewoners
‘Nu werken we als zorgondersteuner in het verzorgingshuis. Het is mooi werk. We ondersteunen het zorgpersoneel, assisteren bij de maaltijd, maken een praatje en brengen en halen bewoners van hun appartement.  We hebben meer tijd voor de bewoners. Zeker tijdens een coronauitbraak konden we het zorgpersoneel enorm ontlasten,’ geeft Erik aan. En door minder sociaal contact door de coronamaatregelen konden wij juist een gesprekje aangaan of bijvoorbeeld een spelletje samen doen.

Een feestje
‘Een grapje, een lolletje trappen, bewoners vinden dat erg leuk. Dat ben je gewend in de horeca. Een feestje maken van elke avond, die mentaliteit heb ik zeker ook meegenomen in dit werk.
Als ondernemer is het nu geen pretje, maar dit werk relativeert je eigen ellende ook wel weer. Zeker tijdens de coronauitbraak waar mensen ziek werden en overleden.’

Dankbaarheid
‘Wat me het meest bij blijft is de dankbaarheid van de bewoners ondanks ziekte en de beperkingen, elke dag maar weer. De vertraging door de lockdown en door dit werk was welkom, maar ik sta in de startblokken om weer volop te draaien met de collega’s in de Twentsche foodhal, al zal ik oprecht dit werk missen. Je bouwt een band op met de bewoners en daar geniet ik van.’

Foto: Erik Wooldrik en mevrouw Wulff bewoner in de Wingerd

Heeft u hierover nog vragen?

Bel het klantcontactcentrum 053 - 30 30 678 of onze veelgestelde vragen.

Contact opnemen