Skip to main content

“Ik ga altijd met een blij gevoel naar huis.”

Vrijwilligers bij Manna leveren een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van leven bij de mensen waaraan wij zorg en ondersteuning bieden. Er is geen dag of moment hetzelfde… Onze vrijwilligers doen zinvol werk en zorgen voor veel gezelligheid. Deze keer het verhaal van vrijwilligster Karin Dam. Karin is actief als vrijwilligster bij verpleeghuis de Wingerd. 

“Ik moest helaas vijftien jaar geleden stoppen met werken. Ik ging kijken in de ouderenzorg en kwam na een paar omzwervingen terecht bij Manna. Ik kon starten in de Terebint. Ik deed daar spelletjes, dronk koffie, had veel gesprekjes. Ik hoorde dat ik goed kon omgaan met de bewoners van de Terebint, ik had wel gevoel voor deze bewoners met dementie”.

Wat brengt het jou?
“Ik ga altijd met een blij gevoel naar huis omdat ik mensen vrolijk gemaakt heb. Soms gewoon even naast iemand zitten en luisteren, samen plezier maken of door lekker te zingen met elkaar. Bewoners kennen mij ook van het sjoelen op maandag en van de gezellige ontspanningsactiviteit op donderdagmiddag als de collega’s van de activiteitenbegeleiding iets creatiefs bedacht hebben of als we een mooie film bekijken.”

Wat doe je met die leuke oude radio?
“Met behulp van nieuwe technieken kan ik álle oude liedjes tevoorschijn toveren die de bewoners kennen. Net zoals bij mijn accordeon. Bewoners worden er enthousiast van en zingen heerlijk mee! Dat is genieten voor twee.”

Dit verhaal komt voor in