Skip to main content

“Het is fijn dat er iemand komt.”

Mevrouw Roozemond ontvangt Huishoudelijke Ondersteuning vanuit Manna en is daarnaast ook gekoppeld aan een maatje vanuit Manna. We gingen met haar in gesprek over hoe haar dat bevalt.

“Ik heb 14 of 15 jaar een vaste werkster gehad. Zij kreeg corona, dus dat is sindsdien gestopt. Toen zat ik zonder hulp en dat ging moeilijk. Ik kreeg de tip om het aan te vragen bij de gemeente, dat was zo geregeld.”

Hoe is het nu om hulp te krijgen vanuit Manna?

“Ik vind het fijn dat Marlon komt. Wij vertrouwen elkaar en kunnen met elkaar praten. We hebben toch wel veel interesses samen. Wat ik zelf nog kan, wil ik ook nog graag zelf doen. Het zwaardere werk doet Marlon allemaal en dat doet ze goed.”

Voelt u zich wel eens alleen of eenzaam?

“Ja zeker. Je hebt dagen dat je niemand spreekt, en dan ineens weer een week met heel veel dingen. Dan overweldigt dat. Het genieten wordt minder, ik heb ontzettend artrose. Dat is de leeftijd. Het is soms moeizaam, maar nog wel de moeite waard!”

U heeft ook sinds een aantal maanden een maatje, hoe vindt u dat?

“Ik kreeg een kaartje van Manna in de bus, daar stond op dat ik een maatje kon aanvragen. En zo is het gelopen. Ik vind het fijn dat mijn maatje een jonge vrouw is. Zij staat heel anders in het leven dan ik. Ik hoor heel veel van haar. Wat ze doet met haar vriendinnen en dat vind ik leuk. Het is fijn dat er iemand komt.”

Wat waardeert u in uw maatje?

“Gewoon dat ze er is. Dat ze altijd komt en dat ze trouw is.”

En wat doen jullie dan samen?

“Kletsen. Gewoon gezellig!”

Bekijk hier de video

Dit verhaal komt voor in