Skip to main content

“Geen dag is hier hetzelfde, dat vind ik heel leuk.”

Rosmeri en Aaliyah werken allebei als Begeleider bij Manna op locatie Boddenstraat in Almelo. Dat doen zij allebei met heel veel plezier. “Geen dag is hier hetzelfde dat vind ik heel leuk”, vertelt Aaliyah.

Hoe is het om bij Manna te werken?
Aaliyah: “Manna heeft mij de kans gegeven om mij te kunnen ontwikkelen als begeleider. Ik ben hier gekomen met geen ervaring. Toch hebben ze mij de kans geboden om aan het werk te gaan bij Manna. Daar ben ik ze heel dankbaar voor.” Volgens Rosmeri is de werksfeer bij Manna heel informeel: “Zowel op locatie met je vaste locatiecollega’s als ambulante collega’s, maar ook op kantoor in Enschede. Als je ergens tegenaan loopt of een vraag hebt, dan kun je die stellen aan een collega die je kent of aan iemand op kantoor. Er wordt dan gekeken wat er gedaan kan worden voor je.”

Wat houdt jullie werk als begeleider in?
Bij Manna heeft elke collega een eigen caseload. “Je werkt met verschillende doelgroepen en je hebt meerdere cliënten. Met de cliënt ga je werken aan een zorgplan. Daar staan doelen in waar je het hele jaar aan gaat werken met de cliënt om zo te bereiken wat je wilt bereiken”, vertelt Aaliyah. Dat het werken als begeleider erg divers is, beaamt ook Rosmeri: “Het is heel divers hier, je begint met de overdracht. Daarin krijg je de belangrijke gebeurtenissen van de dag ervoor of ‘s nachts te horen. Vervolgens komen cliënten langs voor medicatie. Verder zijn er een aantal die gewekt moet worden, bijvoorbeeld voor de dagbesteding of je bezoekt een aantal van hen voor een contactmoment of om even te ventileren als ze ergens me zitten. Tussen door kun je telefoontjes krijgen van de gemeente of van het Cimot.”

Wat is jouw mooiste moment in dit werk?
Rosmeri haalt er vooral voldoening uit wanneer ze echt een goede band opbouwt met een cliënt: “Wanneer de cliënt mij in vertrouwen neemt en als hij of zij ergens mee zit of iets heeft meegemaakt, hij of zij dit met mij deelt. Dat zie ik als een succes. Dat je weet ‘hij zoekt mij op’ omdat hij of zij verhalen wil delen. Dat vind ik fijn.”

Hoe is de verhouding werk/privé?
Zowel Aaliyah als Rosmeri geeft aan dat werk en privé uitstekend te combineren zijn. “Er wordt echt met je meegedacht. Wanneer ik bijvoorbeeld een avond vrij wil hebben, dan wordt er gekeken of we dat kunnen regelen. Ik zit bijvoorbeeld nog op school, daar wordt goed rekening mee gehouden. Ze kijken met mij mee wat praktisch is”, vertelt Aaliyah. Rosmeri: “Qua werkplanning vind ik het belangrijk dat ik werk en privé goed kan combineren en dat kan ik. De ene week werk ik twee dagen en de andere week vier dagen. Daarbij zijn mijn diensten ook heel verschillend: je hebt een dag-, een late- of een slaapdienst. Dat maakt dat mijn werk divers is. Overdag kan het soms heel rustig zijn en ’s avonds komen sommige mensen juist tot leven, waarbij je weer andere dingen meemaakt.”

Meer weten over het werken bij Manna? Kijk hier.

Bekijk hier de video