Met beeldzorg direct en persoonlijk (oog)contact met een verpleegkundige of verzorgende. Op afgesproken tijden gewoon via een tablet of beeldscherm thuis. 

Beeldzorg via een tablet of via een beeldscherm

Spreekt beeldzorg u aan en wilt u hier graag gebruik van maken, dan krijgt u een tablet van ons. Dit is een dun apparaat met een aanraakscherm. Wanneer u liever geen tablet wilt, dan kunnen wij een beeldscherm bij u thuis installeren. Om de tablet of het beeldscherm te bedienen, heeft u geen computerervaring nodig. Het systeem werkt erg eenvoudig en u krijgt er een duidelijke handleiding bij. U raakt de knoppen op de tablet of het scherm aan en het systeem wordt geactiveerd.

Beeldzorg op een tablet, licht en compact. Makkelijk om bijvoorbeeld op schoot te houden.

De mogelijkheden van beeldzorg

Met beeldzorg kunt u gebruik maken van diensten die het thuis wonen aangenaam maken. Een paar voorbeelden:

  • Goedemorgen-service: even contact om te controleren of u de nacht goed doorgekomen bent, bijvoorbeeld als u diabeet bent en daarbij soms moeilijk wakker wordt.
  • Goedenavond-service: even contact om te kijken of u klaar bent om naar bed te gaan en bijvoorbeeld niet in uw stoel in slaap bent gevallen.
  • Een (dagelijkse) herinnering om op tijd uw medicijnen in te nemen of een verpleegkundige die op afstand met u meekijkt als u insuline moet spuiten.
  • Een persoonlijk spreekuur via uw tablet of beeldscherm, bijvoorbeeld met de verpleegkundige of verzorgende. Zij beantwoordt uw vraag, stelt u gerust of schakelt zo nodig hulp in.
  • Dagelijks uw eigen krant lezen op de tablet of het beeldscherm, een (geheugen)spelletje spelen of een puzzel doen.
  • Kletsen met uw (klein)kinderen of vrienden, ook als zij aan de andere kant van de wereld wonen. Zo kunt u elkaar toch spreken én zien.

U heeft minimaal één keer per week contact via beeld. Beeldzorg is een aanvulling op de bestaande zorg thuis. Soms vervangt beeldzorg een zorgmoment ter plekke. Wij maken samen met u afspraken over de momenten waarop dit contact plaatsvindt.

Tablet gratis in bruikleen

Als u thuiszorg van Manna ontvangt en uw zorgindicatie het toestaat, komt u, zonder extra kosten, in aanmerking voor beeldzorg. U ontvangt een tablet of een beeldscherm in bruikleen. Manna zorgt ervoor dat de juiste software wordt geïnstalleerd en dat u hier binnen een veilige omgeving gebruik van kunt maken.

Internetverbinding

Om gebruik te kunnen maken van beeldzorg, is een verbinding met internet nodig.

Aanvragen

U kunt beeldzorg eenvoudig aanvragen via uw wijkteam. Natuurlijk kunt u ons ook bellen (0533030600) of e-mailen (info@zorggroep-manna.nl) en we regelen het snel voor u.

Heeft u hierover nog vragen?

Bel het klantcontactcentrum 053 - 30 30 678

Contact opnemen