Als er dementie is vastgesteld bij u(w familie), kan dit veel vragen oproepen. Hoe gaat uw toekomst er nu uitzien? Kunt u thuis blijven wonen? Hoe organiseert u hulp? Voor dit soort vragen en ondersteuning kunt u terecht bij de casemanager.

Begeleiding

Om u zo goed mogelijk te begeleiden hebben we een casemanager. Een casemanager is een professionele hulpverlener, bij wie u terecht kunt met al uw vragen. De casemanager heeft ook alle aandacht voor de gevolgen van uw ziekte voor uw dagelijks leven thuis. De casemanager denkt actief mee, adviseert, coördineert en ondersteunt bij het regelen van zorg.

Wat doet een casemanager?

De casemanager is het aanspreekpunt voor iemand met dementie die thuis woont en voor zijn/haar partner en familie. Al in een vroeg stadium kan de casemanager zorgen voor begeleiding en zo problemen in de toekomst voorkomen. Wat doet een casemanager?

  • Kijkt naar de hele mens, ook naar voorgeschiedenis, mogelijkheden en beperkingen.
  • Is een actieve steun en begeleider
  • Denkt mee, adviseert en is een luisterend oor
  • Geeft informatie over het ziekteproces
  • Onderhoud contact met betrokkenen zoals zorgprofessionals
  • Kan doorverwijzen en kent specialisten
  • Houdt het totaaloverzicht

Dezelfde casemanager

U houdt dezelfde casemanager. Dat is vertrouwd en handig. De casemanager kent uw persoonlijke situatie en wensen en kan daar het hele ziekteproces rekening mee houden.

Contact

U kunt op verschillende manieren een casemanager aanvragen. De makkelijkste manier is om het contactformulier  in te vullen of aan uw thuiszorgmedewerker te vragen. De casemanager neemt dan contact met u op.
Manna verleent casemanagement in Enschede en Hengelo.

Heeft u hierover nog vragen?

Bel het klantcontactcentrum 053 - 30 30 678

Contact opnemen