U woont in Twenterand en wilt gebruik maken van huishoudelijke ondersteuning van Manna. Zo kunt u zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. De gemeente bepaalt of u recht heeft op huishoudelijke ondersteuning (WMO-voorziening). Op deze pagina vindt u aanvullende informatie over huishoudelijke ondersteuning in Twenterand.

Aanvragen huishoudelijke ondersteuning

Het aanvragen van huishoudelijke ondersteuning in Twenterand is heel eenvoudig. De gemeente bepaalt of u in aanmerking komt voor deze vorm van ondersteuning. Dit is geregeld via de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Een aanvraag is in drie stappen geregeld:

  1. U neemt contact op met het zorgloket van de gemeente Twenterand. Tel. (0546)840 770. U vraagt een beschikking voor huishoudelijke ondersteuning aan.
  2. De gemeente zal vervolgens met u kijken of u recht heeft op professionele huishoudelijke hulp. Heeft u hier recht op? Dan geeft u aan dat u de hulp van Manna wilt ontvangen.
  3. Wij krijgen van de gemeente automatisch bericht dat u ondersteuning heeft aangevraagd. We nemen binnen drie werkdagen contact met u op en starten de huishoudelijke ondersteuning zo snel mogelijk.

Komt u er niet uit, of wilt u hulp bij uw aanvraag? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via tel. 053 30 30 678. U kunt ook onderstaand formulier invullen. Dan nemen wij contact met u op.

Wat kost huishoudelijke ondersteuning in Twenterand?

Als u een beschikking heeft voor huishoudelijke ondersteuning dan wordt de hulp door uw gemeente vergoed. U betaalt een eigen bijdrage per periode van vier weken.

Eigen bijdrage

U betaalt voor huishoudelijke ondersteuning een eigen bijdrage. Dit wordt in rekening gebracht door het CAK. De eigen bijdrage is gebaseerd op onder andere: uw (gezamenlijk) inkomen van twee jaar geleden, uw leeftijd en de vorm van ondersteuning die u krijgt. U kunt zelf uw eigen bijdrage berekenen op www.cak.nl.
Heeft u vragen over de rekening van het CAK? Dan kunt u het CAK bereiken op telefoonnummer 0800-1925.

Aanvullende huishoudelijke ondersteuning d.m.v. dienstencheques

Wilt u gebruik maken van goede en goedkope aanvullende huishoudelijke ondersteuning, maak dan gebruik van dienstencheques (ook wel huishoudelijke hulptoelage genoemd). Dit kost in Twenterand slechts €5,- per uur. Kijk hier voor meer informatie over dienstencheques.

Zorgloket Twenterand

Contactgegevens Zorgloket Twenterand, per kern:
Vriezenveen: Koningsweg 28
Vroomshoop: Oranjeplein 7h
Den Ham: Goossensplein 1d
Westerhaar: Hoofdweg 132j

Telefoon: 0546 840770 (maandag t/m vrijdag van 9.00-10.00 uur)

Heeft u hierover nog vragen?

Bel het klantcontactcentrum 053 - 30 30 678

Contact opnemen