U woont in Almelo en wilt gebruik maken van huishoudelijke ondersteuning van Manna. Zo kunt u zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. De gemeente bepaalt of u recht heeft op huishoudelijke ondersteuning (WMO-voorziening). Op deze pagina vindt u aanvullende informatie over huishoudelijke ondersteuning in Almelo.

Aanvragen huishoudelijke ondersteuning

Het aanvragen van huishoudelijke ondersteuning in Almelo is heel eenvoudig. De gemeente bepaalt of u in aanmerking komt voor deze vorm van ondersteuning. Dit is geregeld via de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Een aanvraag is in drie stappen geregeld:

  1. U neemt contact op met het Wmo-Loket van de gemeente Almelo. Tel. (0546) 54 11 11. U vraagt een beschikking voor huishoudelijke ondersteuning aan.
  2. De gemeente zal vervolgens met u kijken of u recht heeft op professionele huishoudelijke hulp. Heeft u hier recht op? Dan geeft u aan dat u de hulp van Manna wilt ontvangen.
  3. Wij krijgen van de gemeente automatisch bericht dat u ondersteuning heeft aangevraagd. We nemen binnen drie werkdagen contact met u op en starten de huishoudelijke ondersteuning zo snel mogelijk.

Komt u er niet uit, of wilt u hulp bij uw aanvraag? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via tel. 053 30 30 678. U kunt ook onderstaand formulier invullen. Dan nemen wij contact met u op.

Wat kost huishoudelijke ondersteuning in Almelo?

Als u een beschikking heeft voor huishoudelijke ondersteuning dan wordt de hulp door uw gemeente vergoed. U betaalt een eigen bijdrage per periode van vier weken.

Eigen bijdrage

U betaalt voor huishoudelijke ondersteuning een eigen bijdrage. Dit wordt in rekening gebracht door het CAK. De eigen bijdrage is gebaseerd op onder andere: uw (gezamenlijk) inkomen van twee jaar geleden, uw leeftijd en de vorm van ondersteuning die u krijgt. U kunt zelf uw eigen bijdrage berekenen op www.cak.nl.
Heeft u vragen over de rekening van het CAK? Dan kunt u het CAK bereiken op telefoonnummer 0800-1925.

Aanvullende huishoudelijke ondersteuning d.m.v. dienstencheques

Bent u mantelzorger dan kunt u gebruik maken van goede en goedkope aanvullende huishoudelijke ondersteuning. Maak gebruik van de dienstencheques (ook wel huishoudelijke hulptoelage genoemd). Dit kost in Almelo slechts €5,- per uur. Kijk hier voor meer informatie over dienstencheques.

Wmo-loket Almelo

Contactgegevens Wmo-Loket Almelo:
Adres: Haven Zuidzijde 30, Almelo
Telefoon: 0546 54 11 11

Heeft u hierover nog vragen?

Bel het klantcontactcentrum 053 - 30 30 678

Contact opnemen