U woont in Enschede en wilt gebruik maken van huishoudelijke ondersteuning van Manna. Zo kunt u zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. De gemeente bepaalt of u recht heeft op huishoudelijke ondersteuning (WMO-voorziening). Op deze pagina vindt u aanvullende informatie over huishoudelijke ondersteuning in Enschede.

Aanvragen huishoudelijke ondersteuning

Het aanvragen van huishoudelijke ondersteuning in Enschedeis heel eenvoudig. De gemeente bepaalt of u in aanmerking komt voor deze vorm van ondersteuning. Dit is geregeld via de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Een aanvraag is in drie stappen geregeld:

  1. U neemt contact op met het Wmo-Loket van de gemeente Enschede. Tel. 053 – 481 79 00. U vraagt een beschikking voor huishoudelijke ondersteuning aan.
  2. De gemeente zal vervolgens met u kijken of u recht heeft op professionele huishoudelijke hulp. Heeft u hier recht op? Dan geeft u aan dat u de hulp van Manna wilt ontvangen.
  3. Wij krijgen van de gemeente automatisch bericht dat u ondersteuning heeft aangevraagd. We nemen binnen drie werkdagen contact met u op en starten de huishoudelijke ondersteuning zo snel mogelijk.

Komt u er niet uit, of wilt u hulp bij uw aanvraag? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via tel. 053 30 30 678. U kunt ook onderstaand formulier invullen. Dan nemen wij contact met u op.

Wat kost huishoudelijke ondersteuning in Enschede?

Als u een beschikking heeft voor huishoudelijke ondersteuning dan wordt de hulp door uw gemeente vergoed. U betaalt een eigen bijdrage per periode van vier weken.

Eigen bijdrage

U betaalt voor huishoudelijke ondersteuning een eigen bijdrage. Dit wordt in rekening gebracht door het CAK. De eigen bijdrage is gebaseerd op onder andere: uw (gezamenlijk) inkomen van twee jaar geleden, uw leeftijd en de vorm van ondersteuning die u krijgt. U kunt zelf uw eigen bijdrage berekenen op www.cak.nl.
Heeft u vragen over de rekening van het CAK? Dan kunt u het CAK bereiken op telefoonnummer 0800-1925.

Aanvullende huishoudelijke ondersteuning d.m.v. dienstencheques

Bent u mantelzorger dan kunt u gebruik maken van goede en goedkope aanvullende huishoudelijke ondersteuning, de dienstencheques (ook wel huishoudelijke hulptoelage genoemd). Dit kost in Enschede slechts €5,- per uur. Kijk hier voor meer informatie over dienstencheques.

Wijkteam Enschede

U kunt in contact komen met uw wijkteam door te bellen met 053-4817900 of door een stadsdeelkantoor in uw wijk te bezoeken.

Heeft u hierover nog vragen?

Bel het klantcontactcentrum 053 - 30 30 678

Contact opnemen