Personenalarmering | Manna Alarmknop

Wilt u zelfstandig en veilig in uw eigen vertrouwde omgeving blijven wonen? Dan kan personenalarmering van Manna u hierbij ondersteunen. Personenalarmering biedt u en uw familie de zekerheid dat er snel hulp komt wanneer u dat nodig heeft.

Het werkt eenvoudig: stel u hebt hulp nodig omdat u plotseling bent gevallen en opstaan niet meer lukt. U drukt dan op de alarmknop die u om uw pols of aan een koordje om uw hals draagt. De alarmoproep komt binnen bij een van de medewerkers van de zorgcentrale. Zij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar en schakelen de hulp in die nodig is.

Abonnementen

U hebt de keuze uit twee abonnementen

Abonnement met mantelzorgopvolging

Vindt u het prettig wanneer een familielid of uw buren komen wanneer u alarmeert, dan kiest u voor een abonnement met mantelzorgopvolging. U geeft zelf door wie uw contactpersonen zijn. Belangrijk is dat zij uw sleutel hebben en in geval van nood binnen 15 minuten bij u kunnen zijn.

Abonnement met professionele zorgopvolging

Wanneer u liever hebt dat een verpleegkundige of verzorgende u hulp komt bieden wanneer u alarmeert, dan kiest u voor een abonnement met professionele zorgopvolging. Zorggroep Manna streeft er naar om binnen 30 minuten bij u te zijn. Wanneer er een zorgverlener bij u komt, brengt Manna daarvoor geen extra kosten in rekening. Deze kosten zijn doorberekend in de abonnementskosten.

Sleutelkluisje

Wanneer u kiest voor een abonnement met professionele zorgopvolging dan wordt er bij uw voordeur een Clavisio sleutelkluis geplaatst. Deze kluis is inbraakwerend en heeft het Politie Veilig-Wonen Keurmerk. In de sleutelkluis hangt de sleutel van uw (voor)deur. De verpleegkundige of verzorgende van Zorggroep Manna kan met behulp van de sleutel in de sleutelkluis naar binnen als u een alarmoproep hebt gedaan.

Kosten

Wanneer u gebruik wilt maken van personenalarmering gaat u een overeenkomst aan voor de apparatuur en de bereikbaarheid van de zorgcentrale. U betaalt eenmalig een bedrag voor de installatiekosten en betaalt maandelijks abonnementsgeld. Als u een abonnement neemt, wordt er bij u thuis een alarmkastje geplaatst. Ook ontvangt u een draadloze alarmknop, die u om uw pols of om een koordje om uw hals kunt dragen.

Neem voor meer informatie over de kosten contact met ons op via 053 – 30 30 600.

 

Meer informatie en aanvragen

Wilt u gebruik maken van personenalarmering? Of hebt u hierover vragen? Bel dan met 053 – 30 30 600 (lokaal tarief).

manna-klein-2675