Onze naam

Manna was het voedsel dat de Israëlieten uit de hemel ontvingen tijdens hun reis door de woestijn; precies dat, wat zij op dat moment nodig hadden. Zo willen wij er voor ú zijn op het moment dat u zorg nodig hebt. Zorggroep Manna is een christelijke organisatie en voor iedereen die hulp nodig heeft, ongeacht achtergrond, overtuiging of religie.

De Wingerd

De naam ‘Wingerd’ komt eveneens uit de bijbel. Het is een plant, een wijnstok. Waar de Wingerd nu vaak als sierplant wordt gebruikt, was het in de geschiedenis van de bijbel een belangrijke plant. Naast de druiven die hier vanaf kwamen, gebruikte Jezus deze plant veel in zijn beeldspraak. Hij sprak over zichzelf als ‘wijnstok’, waar de christenen de wijnranken zijn die hieraan groeien.
In De Wingerd hebben we twee huiskamers voor bewoners die graag samen met anderen samenkomen. Deze beide huiskamers heten: de Ceder en de Terebint. Beide ook bomen die in de bijbel naar voren komen. De ceder als sterke boom, de terebint als schaduw tegen de felle zon.

De Cypressenhof

De kleinschalige woonvorm voor mensen met een vorm van dementie heet ‘De Cypressenhof’. Juni 2011 is de Cypressenhof geopend. Een gezellig hofje met veel groen, aan de Hengelosestraat 363 in Enschede. De naam van deze hof is zowel bijbels als Enschedees.
Een cipres is een statige boom. De boom blijft het hele jaar door groen. Ze kunnen een hoogte bereiken van 25 meter. Kenmerkend is het waardevolle hout van de cipres. Sterk, duurzaam en met een aangename geur. In de bijbel komt de cipres (ook wel vertaald met ‘ceder’) regelmatig voor. Met name de kwaliteit van het hout van deze bomen wordt beschreven.
Tegenover de Cypressenhof ligt het Abraham Ledeboerpark. In dit park staat de grootste mammoetboom van Twente. De mammoetboom is lid van de cipressenfamilie. De boom is geplant in 1890 door de familie Ledeboer, na een vakantie in Californië

De Specht

In het noorden van Enschede staat ‘de Specht’. Een vogel die er in verschillende kleuren en maten is. Dit past goed bij de bewoners van de Specht: Unieke mensen met een eigen gekleurd leven.

 

Heeft u hierover nog vragen?

Bel het klantcontactcentrum 053 - 30 30 678

Contact opnemen