Zorggroep Manna neemt huishoudelijke hulp TMZ over

Geplaatst op 28 oktober 2014.

Per 1 januari 2015 neemt Zorggroep Manna de huishoudelijke zorg van TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) over. Zowel cliënten als medewerkers stappen over van zorgaanbieder. Het gaat om zo’n 1.000 cliënten en zo’n 175 medewerkers in Hengelo, Almelo, Borne, Tubbergen en Twenterand. 

TMZ wil zich de komende jaren meer richten op specialistische zorg, terwijl Zorggroep Manna een compleet zorgaanbod wil bieden aan ouderen in Twente. Beide organisaties vonden elkaar afgelopen weken en zetten zich in voor een vloeiende overgang. Ook de ondernemings- en cliëntenraden van beide organisaties stemden met de plannen in.

Relatie cliënt-medewerker blijft bestaan

Zorggroep Manna neemt alle medewerkers met een doorlopend contract onder dezelfde condities in dienst. Daarnaast kan een groot deel van de medewerkers met een aflopend contract de overstap maken. Fred Schrander, voorzitter Raad van Bestuur bij TMZ,: “We zetten ons in om de overige medewerkers met een aflopend contract te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan. Ook cliënten krijgen de mogelijkheid om eenvoudig over te stappen. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is dat relaties tussen medewerkers en cliënten zoveel mogelijk blijven bestaan. Dit wordt als waardevol ervaren.” André Kok, bestuurder van Zorggroep Manna vult aan: “Met de grote wijzigingen in de zorg in het vooruitzicht, zien wij voldoende kansen om cliënten van de juiste hulpverlening te voorzien. Daarom kunnen de cliënten en medewerkers van TMZ vanuit Zorggroep Manna dezelfde, goede hulp krijgen. Wij zetten ons er voor in dat de relatie tussen cliënt en vaste hulp zoveel mogelijk blijft bestaan.”

Informatiebijeenkomsten

Maandag 27 oktober zijn alle thuishulpen van TMZ ingelicht. Op dinsdag zijn alle cliënten van TMZ door middel van een brief op de hoogte gebracht. Zo’n 300 van de 1.000 cliënten die overgaan van organisatie zijn woonachtig in één van de huizen van TMZ. Zij worden de komende dagen bijgepraat. Ook zullen de komende tijd informatiebijeenkomsten gehouden worden. Deze bijeenkomsten worden gehouden in de verschillende plaatsen waar TMZ op dit moment huishoudelijke hulp verleent. Cliënten krijgen hiervoor een persoonlijke uitnodiging.

Vragen

Wie vragen heeft over de overstap kan bellen met één van de onderstaande nummers:
Cliënten en medewerkers van TMZ met vragen over de overstap kunnen deze stellen aan de coördinatoren/planners. Voor vragen over Zorggroep Manna kunnen ze bellen met: 053-3030663/053-3030664, hier kunnen ze alle vragen beantwoorden, of een e-mail sturen naar support@zorggroep-manna.nl

De pers kan contact opnemen met André Kok, bestuurder Zorggroep Manna via 053-3030600.

Heeft u hierover nog vragen?

Bel het klantcontactcentrum 053 - 30 30 678 of onze veelgestelde vragen.

Contact opnemen