Manna gaat bestuurlijke fusie aan met Zeker Zorg

Geplaatst op 4 juni 2019.

Manna neemt Zeker Zorg over in de vorm van een bestuurlijke fusie. Afgelopen vrijdag tekende Manna de intentieverklaring . Zeker Zorg benaderde Manna voor hulp. Na een zorgvuldig afweging tussen kansen en risico’s heeft Manna besloten een bestuurlijke fusie aan te gaan met deze gedreven organisatie met een mooi zorgconcept. Zo blijft de zorg voor cliënten van Zeker Zorg gewaarborgd.

Zeker Zorg begeleidt cliënten naar een zo zelfstandig mogelijk bestaan binnen de maatschappij. In de afgelopen tijd is de financiële situatie zo verslechterd dat het zelfstandig voortbestaan van de stichting bedreigd werd. Daarom is Zeker Zorg op zoek gegaan naar een stabiele partij die continuïteit van zorg kan bieden voor de zeer kwetsbare doelgroep van Zeker Zorg. Zij heeft die partij in Manna gevonden.

“Zeker Zorg is een organisatie waar gedreven mensen werken met een mooi zorgconcept voor kwetsbare mensen. De zorgverlening van Zeker Zorg past binnen onze visie; persoonlijke aandacht en ondersteuning voor iedereen vanuit christelijke basis. Juist voor kwetsbare mensen in Twente willen wij zorg en ondersteuning bieden. Het buddysysteem waar Zeker Zorg mee werkt gaat uit van naast de cliënt staan. Dat past bij Manna,” geeft André Kok, bestuurder van Manna aan.

De bestuurlijke fusie betekent dat de bestuurder van Manna ook bestuurder van Zeker Zorg wordt. De stichting Zeker Zorg blijft bestaan, heeft een eigen Raad van Toezicht en personeel blijft bij Zeker Zorg in dienst. En het belangrijkste; de zorg voor cliënten blijft gewaarborgd.

“Wel moeten er diverse veranderingen doorgevoerd worden om te zorgen dat de financiële positie weer gezond wordt en blijft. Hier gaan we de komende tijd mee aan de slag.“ vertelt Kok.

Heeft u hierover nog vragen?

Bel het klantcontactcentrum 053 - 30 30 678 of onze veelgestelde vragen.

Contact opnemen