Skip to main content

Wonen & Begeleiding

Roombeek

   

Op weg naar zelfstandigheid

Vlakbij het centrum van Enschede staat een mooi gelegen modern gebouw waarin je onder begeleiding woont. Je woont in je eigen appartement of studio en werkt samen met een begeleider aan jouw doelen. Er is een gezamenlijke ruimte voor groepsmomenten en dagbesteding. Wil je bij ons in Roombeek komen wonen? Dan is een CIMOT of WLZ-indicatie nodig.

Soms woont iemand jarenlang in Roombeek, maar er is ook sprake van doorstroom naar een andere woning. Dit verschilt per persoon, iedereen heeft op het gebied van huisvesting zijn of haar eigen doelen en mogelijkheden. Wil je meer weten over de huurprijzen? Neem contact met ons op via 053 – 30 30 600.

Waar komt de naam Manna vandaan?

Manna was het voedsel dat de Israëlieten uit de hemel ontvingen tijdens hun reis door de woestijn; precies dat, wat zij op dat moment nodig hadden. Zo willen wij er voor ú zijn op het moment dat u zorg nodig hebt. Manna is een christelijke organisatie en voor iedereen die hulp nodig heeft, ongeacht achtergrond, overtuiging of religie

Hoe kom ik aan een indicatie om begeleiding vanuit Manna te ontvangen?

Dat ligt eraan welke ondersteuning je nodig hebt. Voor een paar uur per week ambulante begeleiding aan huis kun je het zorgloket van de gemeente bellen. Geef daarbij aan welke hulp je nodig hebt. Gekoppeld aan een wijkcoach wordt jouw indicatie geregeld.

Om beschermd bij Manna te komen wonen dien je een CIMOT-indicatie te hebben. Deze vraag je aan bij de gemeente.

Heb je 24/7 zorg nodig met nabijheid? Dan dien je een WLZ-indactie (Wet Langdurige Zorg) te hebben: VG3, VG6, GGZ1 en GGZ3.

 

Moet je christelijk zijn om bij Manna te wonen?

Nee, wij staan open voor iedereen. Wij besteden veel aandacht aan de christelijke identiteit, echter is het geen eis om christelijk te zijn om bij Manna te kunnen wonen. Wij staan open voor iedereen! Wat vast staat is dat persoonlijke aandacht bij ons in de zorg voorop staat. Uit Liefde!

Wat kost het om te wonen bij Manna?

Dit is voor iedereen anders. Er wordt een eigen bijdrage gevraagd bij CAK. We verwijzen u graag de rekenmodule van het CAK.