Skip to main content

Wonen & Begeleiding

De Specht

   

Zelfstandig wonen met begeleiding in De Specht

Bij De Specht woon je in een eigen appartement. Je werkt samen met een begeleider van Manna aan jouw doelen. Er wonen zowel Wmo- als Wlz-cliënten. De Wlz-cliënten kunnen een beroep doen op de 24-uurs begeleiding vanuit nabijheid. Er is een nooddienst waar Wlz-cliënten een beroep op kunnen doen. De Specht staat in het noorden van Enschede.

Waar komt de naam Manna vandaan?

Manna was het voedsel dat de Israëlieten uit de hemel ontvingen tijdens hun reis door de woestijn; precies dat, wat zij op dat moment nodig hadden. Zo willen wij er voor ú zijn op het moment dat u zorg nodig hebt. Manna is een christelijke organisatie en voor iedereen die hulp nodig heeft, ongeacht achtergrond, overtuiging of religie

Hoe kom ik aan een indicatie om begeleiding vanuit Manna te ontvangen?

Dat ligt eraan welke ondersteuning je nodig hebt. Voor een paar uur per week ambulante begeleiding aan huis kun je het zorgloket van de gemeente bellen. Geef daarbij aan welke hulp je nodig hebt. Gekoppeld aan een wijkcoach wordt jouw indicatie geregeld.

Om beschermd bij Manna te komen wonen dien je een CIMOT-indicatie te hebben. Deze vraag je aan bij de gemeente.

Heb je 24/7 zorg nodig met nabijheid? Dan dien je een WLZ-indactie (Wet Langdurige Zorg) te hebben: VG3, VG6, GGZ1 en GGZ3.

 

Moet je christelijk zijn om bij Manna te wonen?

Nee, wij staan open voor iedereen. Wij besteden veel aandacht aan de christelijke identiteit, echter is het geen eis om christelijk te zijn om bij Manna te kunnen wonen. Wij staan open voor iedereen! Wat vast staat is dat persoonlijke aandacht bij ons in de zorg voorop staat. Uit Liefde!

Wat kost het om te wonen bij Manna?

Dit is voor iedereen anders. Er wordt een eigen bijdrage gevraagd bij CAK. We verwijzen u graag de rekenmodule van het CAK.

Waar komt de naam de Specht vandaan?

In het noorden van Enschede staat ‘de Specht’. Een vogel die er in verschillende kleuren en maten is. Dit past goed bij de bewoners van de Specht: Unieke mensen met een eigen gekleurd leven.