Ontmoetingen door Manna Contactdoos

Geplaatst op 6 oktober 2020.

In de Week tegen Eenzaamheid, die van 1 tot en met 8 oktober plaatsvindt, brengt Manna in Twente zoveel mogelijk cliënten en mensen in hun omgeving met elkaar in contact. Speciaal hiervoor is de Manna Contactdoos ontwikkeld.

Rond de 100 medewerkers vroegen de Contactdoos aan en mobiliseerden vrienden, (sport-) verenigingen en kerken om zoveel mogelijk mensen, een-op-een met elkaar in contact te brengen. In de Manna Contactdoos zitten leuke materialen voor een mooie ontmoeting, zoals koeken, thee, kaartjes, vragenkaartspel en een magazine om elkaar beter te leren kennen en het gemakkelijk te faciliteren. Een eerste ontmoeting kan een aanleiding zijn om vaker contact met elkaar te hebben. Vaak kun je door een klein gebaar iemand al een fijne invulling van de dag geven.

Gebruiker van de Manna Contactdoos: ‘Mijn eerste ontmoeting was met een vrouw uit de straat. Ze is eind zestig, woont alleen en vindt het moeilijk om op pad te gaan. Door de Corona is ze nog meer alleen. Ik heb haar thuis uitgenodigd voor een kopje koffie. Daardoor was ze er even uit en het was gezellig om een kopje koffie samen te drinken.’

Eenzaamheid raakt Manna, in de zorg en ondersteuning is persoonlijke aandacht erg belangrijk bij Manna. Vandaar dat Manna er werk van maakt om eenzaamheid tegen te gaan.

 

Heeft u hierover nog vragen?

Bel het klantcontactcentrum 053 - 30 30 678 of onze veelgestelde vragen.

Contact opnemen