De bewoners van woongroep Roombeek leven samen als goede buur. Gezelligheid, vertrouwen, respect en samen dingen doen staan hier centraal. Woongroep Roombeek is een veilige plek waar je jezelf kunt zijn of worden. We werken samen en dragen allemaal ons steentje bij. In een huiselijke en informele sfeer heeft iedereen zijn eigen plek.

Woongroep Roombeek heeft een eigen website waar je veel leest en ziet over het wonen in de woongroep. Bezoek de website: www.woongroeproombeek.nl

Voor wie

In de wijk Roombeek in Enschede heeft Zorggroep Manna een woonvorm voor jongvolwassenen. Wil je zelfstandig wonen, maar kun je daar wel wat begeleiding bij gebruiken, dan pas jij in deze woongroep. In de woongroep wonen onder andere:

  • Jongvolwassenen die het moeilijk vinden hun dag te structureren
  • Alleenstaande moeders
  • Jongvolwassenen die begeleiding nodig hebben op weg naar zelfstandigheid

Zelfstandig

In woongroep Roombeek woon je zelfstandig. Je hebt je eigen appartement. In het complex woon je samen met gezinnen en stellen: de kernbewoners. Samen vorm je de woongroep. De kernbewoners helpen je met dagstructuur en het opbouwen van een sociaal netwerk. Naast deze begeleiding van de ‘goede buur’ ontvang je ook professionele begeleiding.

Midden in het leven, midden in Enschede

Woongroep Roombeek is een levendig geheel. Iedereen heeft zijn eigen huis in dit huis. Maar er is ook een gezamenlijke huiskamer en keuken. Daar wordt wekelijks samen gegeten en activiteiten gedaan. In de zomer is het een dolle boel in de grote tuin en staat de barbecue ook regelmatig aan. Er wonen kinderen, jongeren en volwassenen. Iedereen kijkt naar elkaar om. Het is er nooit saai. En als je tijd nodig hebt voor bezinning, dan kun je altijd terecht in de meditatieruimte.

De woongroep ligt in de gezellige wijk Roombeek. Er ligt een winkelcentrum op steenworp afstand en ook het centrum van Enschede en het centraal station zijn op loopafstand. Hier vind je ons terug op de kaart.

Heeft u hierover nog vragen?

Bel het klantcontactcentrum 053 - 30 30 678

Contact opnemen